Leiderschap Webinars

Leadership4You in samenwerking met Zenger|Folkman verzorgt maandelijks leiderschap webinars over uiteenlopende casussen, nieuwe inzichten en theorieën. Wij nodigen u graag uit om hieraan deel te nemen. Onderstaand treft u de eerstvolgende leiderschap webinar aan.

Webinar Zenger | Folkman: Het urgentie besef om meer vrouwelijke leiders te ontwikkelen. Hoe benutten we hun unieke sterktes? 

Gepresenteerd door: Dr. Jack Zenger
Datum: woensdag, 28 juni 2017
Tijd: 20:00 uur
Duur: 40 minuten

Beschrijving:

Er wordt al langer gespeculeerd over hoe leiderschapsstijlen tussen mannen en vrouwen variëren. Het Zenger|Folkman onderzoek van 7.280 leiders in enkele van de meest succesvolle en vooruitstrevende organisaties ter wereld, bevestigt lang bekende veronderstellingen over ‘gender’ verschillen van leiders op de werkvloer. Het onderzoek laat verrassende inzichten zien… maar ook een aantal verassingen.

Jack Zenger gaat tijdens dit webinar in op o.a.:

 • Stereotypering laat ons geloven dat vrouwelijke leiders alleen excelleren op bepaalde competenties
 • Het Zenger|Folkman onderzoek dat laat zien dat vrouwelijke leiders op alle niveaus, als betere leiders naar voren kwamen dan hun mannelijke collega leiders, en waarom dit komt.
 • De mogelijke reden waarom mannelijke leiders maar op 1 management competentie significant beter naar voren kwamen dan vrouwelijke leiders in deze vragenlijst.
 • Conclusies van het onderzoek over wat organisaties, leiders en managers met deze bevindingen zouden moeten doen.

Gepubliceerd op CBS News, NPR, Business Week en HBR.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Gepresenteerd door: Dr. Jack Zenger en Dr Joe Folkman
Datum: Woensdag, 31 mei 2017
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Omschrijving:

Een aardige leider bevonden worden hangt niet af van hoe charmant u bent of hoe vaak u uw werknemers opslag geeft. Onderzoek heeft aangetoond dat veel van de, door aardige leiders getoonde, gedragingen te maken hebben met de manier waarop leiders op dagelijkse basis omgaan met hun werknemers. Aardig bevonden worden door uw werknemers heeft een grote invloed op uw leiderschap effectiviteit!

Maar hoe wordt u aardiger?

Neem deel aan de webinar en krijg inzicht in de 7 belangrijkste manieren die u kunnen helpen om aardiger te worden bevonden. Tijdens het webinar is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een complementair zelf-assessment.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Hoe open staat u voor coaching?

Gepresenteerd door: Dr. Joe Folkman & Dr. Jack Zenger
Speciale gasten: Kevin Wilde, Executive Leadership Fellow, Carlson School of Management
Datum: woensdag, 26 april 2017
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Beschrijving:

Er wordt veel aandacht besteed aan het helpen van managers om hun coaching vaardigheden te verbeteren. Organisaties hebben getracht een feedback-rijke, coaching cultuur te creëren. Maar vergeten of negeren we in het streven hiernaar niet een belangrijk onderdeel?
Wat kan en wat moet gedaan worden voor degenen die de ontvangers zijn van de coaching? Hebben leiders die weerstand bieden tegen of zich oncomfortabel voelen met het ontvangen van coaching, minder kans om te slagen? Het Zenger|Folkman onderzoek beantwoordt deze vraag met een volmonding ‘Ja’. Uw wil om gecoacht te worden blijkt ontzettend belangrijk in het begin van de loopbaan.

Leiders kan geleerd worden hoe te reageren op feedback, hoe de feedback te verwerken en hoe er mee om te gaan op een goede manier.

Neem deel aan dit webinar waarin Jack Zenger en Joe Folkman de bevindingen van het onderzoek toelichten.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Webinar Zenger | Folkman: Waarom het geven van positieve feedback door managers essentieel is.

Gepresenteerd door: Dr. Jack Zenger en Dr Joe Folkman
Datum: Woensdag, 22 maart 2017
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Omschrijving:

Baanbrekend nieuw onderzoek laat zien dat veel managers verkeerde opvattingen hebben over de beste vorm van feedback die zij hun medewerkers kunnen geven. Velen geven de voorkeur aan negatieve of corrigerende feedback, in de overtuiging dat het nuttiger is en een blijvend effect heeft. Meer dan 1/3 van de leiders vermijdt het geven van positieve feedback, in de overtuiging dat het niet veel nut heeft. Ze stemmen ermee in dat het geven van positieve feedback makkelijker is, maar toch proberen ze het geven van complimenten aan hun medewerkers en collega’s te vermijden.

Recent onderzoek laat essentiële inzichten zien waarom het geven van positieve feedback zeer belangrijk is en niet nagelaten mag worden. Data-analyse geeft inzicht in verrassende en contra-intuïtieve data. Neem deel aan dit webinar waarin Jack Zenger en Joe Folkman de resultaten van het onderzoek toelichten.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Het herdefiniëren van Prestatie Management –  Hoe Celgene en General Motors deze uitdaging benaderen

Gepresenteerd door: Dr. Joe Folkman & Dr. Jack Zenger
Speciale Gasten: Crystal Zuckerman en Maria Brennan van Celgene, en Kelly Kuras van General Motors
Datum: woensdag, 22 februari 2017
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Beschrijving:

In het afgelopen jaar hebben veel cliënten hun prestatie managementsystemen kritisch bekeken. Vraag een willekeurige manager of werknemer naar hun mening over het prestatie-evaluatie proces en u zult zelden positieve reacties te horen krijgen.

Tijden de webinar praten Jack Zenger en Joe Folkman met twee van hun cliënten, Celgene en General Motors, over ‘pilotstudies’ die zij hebben uitgevoerd en de veranderingen die zij willen implementeren in hun prestatie managementpraktijken. Verder staat de volgende vraag centraal die Jack Zenger en Joe Folkman zullen beantwoorden: “Wat zijn de fundamentele elementen die essentieel zijn om elk prestatie managementproces succesvol te maken?”

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Webinar Zenger | Folkman: De uitdaging om ‘snelheid’ en ‘kwaliteit’ te combineren.

Gepresenteerd door: Dr. Jack Zenger en Dr Joe Folkman
Datum: Woensdag 18 januari 2017
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Omschrijving:

In de afgelopen decennia is er een drastische toename van het tempo van de dagelijkse activiteiten geweest. Om concurrerend en winstgevend te blijven, hebben bedrijven en hun leiders gezocht naar manieren om producten sneller op de markt te krijgen, sneller te veranderen en te beschikken over de meest recente informatie.
Maar zal sneller werken leiden tot fouten en slechte kwaliteit?
Om dit verder te onderzoeken, heeft Zenger|Folkman een analyse gedaan op basis van de database met 360 graden feedback assessments van 75.000 leiders die een voorkeur hadden voor een sneller tempo, maar ook focus hadden op kwaliteit. Hierbij is een groep van leiders geïdentificeerd die in het bovenste kwartiel van zowel snelheid en kwaliteit scoorde en vergeleken met alle andere leiders in de database:

 • Wat de sterk differentiërende gedragskenmerken waren van leiders die werden beoordeeld als het hebben van een hoog niveau van zowel snelheid als kwaliteit ?
 • Wat zij deden dat andere leiders niet deden?

Op basis van deze analyse zijn een aantal unieke inzichten naar voren gekomen die bepalen wat er nodig is om deze twee schijnbaar tegenstrijdige maar kritische leiderschap doelen te combineren.

Neem deel aan het webinar waarin Jack Zenger en Joe Folkman ingaan op wat de belangrijkste gedragskenmerken zijn van leiders die zowel de kwaliteiten van snelheid en kwaliteit bezitten.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Keynote Zenger | Hoe effectief zijn uw 360 Assessments? – Elf Cruciale onderdelen van een “Best in Class” 360 Assessment

Gepresenteerd door: Dr. Joe Folkman & Dr. Jack Zenger
Datum: Woensdag 14 december
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Effectief proces

360-graden assessments zijn uitgegroeid tot een gangbare praktijk van vandaag. In feite, 85% van de Fortune 500 organisaties maken gebruik van feedback uit verschillende bronnen/personen (360s) als de ruggengraat van hun leiderschap ontwikkelingsprogramma’s. Waarom zijn deze evaluaties zo belangrijk? Omdat leiders informatiekrijgen die ze anders nooit zouden krijgen!

De meeste organisaties maken gebruik van externe consultants of bedrijven om deze evaluaties uit te voeren. Vertrouwelijkheid is alleen erg belangrijk voor de deelnemers en respondenten en ze voelen zich meer comfortabel en veilig met een externe groep de enquête uitzet. Dit vertrouwen verhoogt de eerlijkheid en openheid in de deelnemers, dus het verhoogt van de waarde aanzienlijk data.

Belangrijke verschillen

Echter, er zijn programma’s van 360’s op de markt van vandaag die niet allemaal gelijk zijn. Er kunnen overeenkomsten zijn, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen.

Dus, bij het kiezen van een instrument, waar moet je op letten? Wat zijn de belangrijkste componenten in een 360?

In dit webinar zullen Dr. Jack Zenger en Dr Joe Folkman discussiëren over de 11 componenten van een “Best of Class” 360 Assessment.

 • Leer wat de 11 componenten zijn.
 • Ontvang een korte uitleg van elk van deze 11 kenmerken en voordelen.
 • Wordt voorzien van een manier om uit de eerste hand ervaring met de tool op te doen.
 • Leer hoe de competenties en items empirisch zijn afgeleid.
 • Zie een reactie schaal die een vals positief vermijdt.
 • Beoordeel en vergelijk scores op een hoog niveau (75e en 90e percentiel normen).
 • Zie hoe de huidige invloed van een leider op de rechtstreekse verslagen wordt gemeten.
 • Identificeer de competenties die het belangrijkst zijn.
 • Leer te begrijpen hoe onze unieke op sterktes-gebaseerde theorie werkt

Daarnaast zullen we een passende follow-up sturen om de maximale waarde uit de 360-proces te krijgen.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Keynote Zenger | Folkman Leiderschapscongres 2016:
Ontwikkelen van sterktes : hoe effectieve leiders het verschil maken ! 

Gepresenteerd door: Dr. Joe Folkman
Datum: Woensdag 26 oktober 2016
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Omschrijving:

Gezien de drukkende behoefte aan hoog effectieve leiders in hedendaagse herstelende economy, organisaties zijn slim om te zoeken naar de meeste directe manieren om sterke leiders te ontwikkelen. Gedurende het webinar zullen Jack Zenger en Joe Folkman zullen hun onderzoek bediscussiëren dat bewezen heeft dat sterktes hetgeen zijn dat grote leider scheidt van hun minder effectieve anderen. Ze zullen bewijs geven dat grote leiders inderdaad ontwikkeld kunnen worden en dat een op krachten gebaseerde ontwikkeling proces de snelste manier is ‘goed’ naar ‘geweldig’.

Deze webinar zal zich richten op een nieuw en innovatief concept van cross-training en ‘non-lineaire’ ontwikkeling.

Neem deel met Jack Zenger en Joe Folkman om te ontdekken:

 • Waarom het focussen op sterktes veel effectiever is dan het voornamelijk repareren van zwaktes, wat vooral wordt gepromote in traditionele ontwikkeling programma’s.
 • Hoe het uitbouwen van sterktes heel erg verschilt van het corrigeren van zwakte.
 • Een uniek proces van het ontwikkelen van sterktes.

Krijg inzicht in hoe u uw organisatie kan laten profiteren van manieren die u wellicht volledig over het hoofd heeft gezien!

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Keynote Zenger | Folkman Leiderschapscongres 2016:
Waarom het versnellen van leiderschapsontwikkeling juist nu belangrijk is !

Gepresenteerd door: Dr. Joe Folkman
Datum: Woensdag 28 september 2016
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Omschrijving: Jonge, zeer professionele medewerkers die invloed uitoefenen en zorgen voor belangrijke bijdragen aan de organisatie, voldoen aan de criteria voor echte leiders. Maar ontvangen ze enige vorm van formele leiderschapsontwikkeling?

Het gebrek aan leiderschap zal blijven bestaan wanneer steeds meer babyboomers met pensioen gaan en organisaties dit verlies gaan voelen.  In dit webinar nemen we dit veel voorkomende probleem door en identificeren essentiële oplossingen die direct  geïmplementeerd kunnen worden!

Krijg inzicht in hoe u uw organisatie kan laten profiteren van manieren die u wellicht volledig over het hoofd heeft gezien!

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Keynote Zenger | Folkman Leiderschapscongres 2016:
daadkrachtig leiderschap, de sleutel tot een flexibele organisatie

Gepresenteerd door: Dr. Joe Folkman
Datum: Woensdag 24 augustus
Tijd: 20:00 uur
Duur: 45 minuten

Omschrijving: De afgelopen jaren is er een nieuwe competentie opgekomen. Wanneer wij keken naar de best presterende leiders vonden wij dat een kritisch element hiervoor was dat ze zaken snel konden uitvoeren, dat zij daadkrachtig zijn.

Toen wij de data verder gingen analyseren vonden wij dat leiders die zaken sneller voor elkaar kregen significant betere leiders waren met meer betrokken medewerkers en een substantieel hogere productiviteit. Veel organisaties geloven dat flexibiliteit een competitief voordeel is, maar hoe kan een organisatie flexibel / wendbaar worden wanneer de leiders in de organisatie zich te langzaam bewegen?

In dit Webinar wordt ingegaan hoe leiders hun daadkracht kunnen verhogen zonder door te slaan.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

‘Keynote Zenger | Folkman Leiderschapscongres:
Collectieve immuniteit en Leiderschapsontwikkeling

Woensdag, 27 juli 2016, 20.00 uur (Nederlandse tijd).

Leiderschapsontwikkeling gaat over het leren en gebruiken van nieuwe vaardigheden, het vergroten van het zelfbewustzijn, en het op lange termijn vasthouden van deze gedragsverandering.

In deze webinar presenteert Jack Zenger de keynote die hij tijdens het Zenger|Folkman leiderschapscongres dit jaar heeft gegeven. Hij gaat in zijn presentatie dieper in op:

 • De verschillende acties die sommige organisaties ondernemen en hoe deze gecombineerd kunnen worden om een langdurige verandering te bewerkstelligen.
 • Het bewijs hoe verschillende organisaties er niet in slagen de basisprincipes van collectieve immuniteit toe te passen door slechts een deel van een grote populatie te betrekken, en de consequenties die hier aan vast zitten.
 • Nieuwe tools die ontwikkeld zijn om leiderschapsontwikkeling te onderhouden, en hoe deze gebruikt kunnen worden om de doelstellingen van leiderschapsontwikkeling beter te vervullen.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

jack zenger

Het opbouwen van effectieve relaties –
9 manieren om op een positieve manier samen te werken

Woensdag, 22 juni 2016, 20.00 uur (Nederlandse tijd).

Belangrijk voor effectief leiderschap is het opbouwen van positieve relaties met anderen en medewerkers. Het is bekend dat door positieve werkrelaties het personeelsverloop minder is en betrokkenheid en inspanning verbeteren. Echter, het gaat veel verder dan dat.

Relaties vervullen een belangrijke behoefte die mensen hebben om ergens bij te horen, en het gevoel van nut te kunnen zijn. Wanneer men het gevoel krijgt dat het werk nuttig is, dan geeft dit meer zingeving aan het leven. Onderzoek toont aan dat de fysieke en mentale gesteldheid verbeterd wanneer mensen onderdeel zijn van een goed functionerende groep.

Door de transformaties die organisaties de afgelopen jaren hebben ondergaan, is het opbouwen van relaties als onderwerp steeds belangrijker geworden. De wijze van het opbouwen van relaties is in huidige organisaties, met focus op team samenwerking, netwerken en informatie voorziening, veranderd. Het is nu veel belangrijker geworden om relaties te ontwikkelen die het samenwerken stimuleert, initiatief nemen aanmoedigt en om meer onafhankelijk te werken.

Dr. Jack Zenger en Dr. Joe Folkman delen in deze webinar negen manieren die van belang zijn om effectief positieve relaties op te bouwen met anderen.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

samenwerken

‘De sleutel’ om zaken gedaan te krijgen

Woensdag, 25 mei 2016, 20.00 uur (Nederlandse tijd).

Bij effectief uitvoeren gaat het erom hoe leiders de zaken gedaan krijgen. De doelstellingen? Het omzetten van theorie in praktijk, of het daadwerkelijk implementeren van een strategie. Het gaat om het transformeren van waarom naar hoe en het omzetten van wat naar wanneer.

Onderzoek van Zenger|Folkman wijst uit dat ‘succesvol uitvoeren’ van zaken essentieel is voor leidinggevenden en tevens een onderscheidende factor is in het identificeren van uitstekende leiders. In deze webinar zullen Jack Zenger en Joe Folkman onder andere ingaan op:

 • Het verband tussen de uitvoering en een duidelijke strategie
 • Manieren om uw wijze van uitvoeren te ontwikkelen
 • 3 clusters van krachtige combinaties
 • Een aantal foute aannames
 • De sleutel tot een succesvolle uitvoering

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Acht cruciale vaardigheden voor het ontwikkelen van een strategische visie

Woensdag, 27 april 2016, 19.00 uur (Nederlandse tijd).

Een strategische visie is een van de belangrijkste competenties die effectieve leiders dienen te bezitten. Interessant genoeg is dit ook één van de meest gerapporteerde zwaktes. Iemand kan bijvoorbeeld vast komen te zitten in één bepaalde denkrichting, of is niet in staat om het grotere geheel te verbinden met een tactiek en/of doelstellingen op de korte termijn. Dit is een probleem.

Wij nodigen u uit deel te nemen aan deze webinar, waar Dr. Jack Zenger en Dr. Joe Folkman ingaan op de volgende vragen:

 • Hoeveel leiders met een strategische visie heeft een organisatie nodig?
 • Hoe ontwikkelt u een dergelijke visie?
 • Wat voor invloed heeft een strategische visie voor het bedrijf en het individu?
 • Wat heeft een individu nodig om een verschil te maken in de organisatie?
 • Wat is nodig om leiders te coachen op een strategische richting en visie?

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

Webinar Zenger Folkman

Wat maakt een leider innovatief? 10 onderscheidende gedragskenmerken.

Datum: Woensdag, 23 maart, 2016
Tijd: 19.00 uur

Omschrijving: Door middel van innovatie kunnen organisaties zich onderscheiden ten opzichte van hun concurrenten. Maar hoe creëer je een innovatieve mindset bij leiders en binnen teams? Om een antwoord op deze vraag te krijgen werd er samengewerkt met een organisatie in de telecomindustrie, waarvan de leiders bovengemiddeld scoorden op de managementcompetenties. Naast het gebruik van de gegevens van de 360 graden feedback assessments werd het onderzoek uitgebreid aan de hand van kwalitatieve diepte-interviews met leiders, collega’s en medewerkers. Uit de resultaten van het onderzoek is een aantal gedragskenmerken van deze groep naar voren gekomen, die behoren tot innovatief leiderschap.

Dr. Jack Zenger en dr. Joe Folkman geven u inzicht in het gedrag van managers dat tot innovatief leiderschap leidt. De resultaten van het onderzoek laten 10 gedragskenmerken zien die typerend zijn voor de meest innovatieve leiders.

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.

leider innovatief

Het belang van technisch en financieel inzicht

Webinar gepresenteerd door Dr. Jack Zenger, Dr. Joe Folkman en speciale gast: Kevin Cope – oprichter en CEO van Acumen Learning

Woensdag, 24 februari 2016, 19.00 uur (Nederlandse tijd).

Kan een leider met weinig technisch en financieel inzicht in het bedrijf vandaag de dag nog succesvol zijn? Om hier antwoord op te geven hebben we gekeken naar een dataset van 57.000 leiders en hun technisch en financieel inzicht gemeten. Benieuwd naar de resultaten? Neem deel aan de webinar en ontdek:

 • Hoe leiders in het algemeen gezien worden.
 • De impact van zakelijk inzicht op topmanagers.
 • Waarom senior leiders van een organisatie technische diepgang en kennis nodig hebben om effectief te zijn.

“Zakelijk inzicht maakt je niet automatisch een geweldige leider van een bedrijf, maar zonder dit inzicht word je het nooit.”

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar.